Sylvester Stallone przejmuje reżyserską pieczę nad Creedem 2!

Wczoraj pisaliśmy o terminie rozpoczęcia zdjęć do drugiej części Creeda. Źródło na które powoływaliśmy się przekazując te informację nie podało jeszcze kto miałby przejąć reżyserski stołek w filmie. Dwie opcje, jakie rozpatrywano to powrót Ryana Cooglera, który obecnie jest zaangażowany w Czarną Panterę dla MCU oraz oddanie projektu pod wodzę Sylvestra Stallone’a. Dziś Hollywood, a właściwie sam Sly, rozwiał nasze wątpliwości. Poinformował na twitterze iż osobiście zajmie się reżyserią tego filmu.

Zobacz również: Fenomenalny zwiastun Ostatniego Jedi już jest!

Szczegóły fabuły nie są jeszcze znane. Wiemy jednak że Stallone będzie film reżyserować na podstawie swego własnego scenariusza. Oprócz tego pojawiły się spekulacje, które podsycił sam zainteresowany, jakoby film miał odnosić się do historii opowiedzianej w Rockym 4. Ponownie mielibyśmy okazję ujrzeć w nim również Dolpha Lundgrena w roli Ivana Drago. Wszystko są to jeszcze niepotwierdzone pogłoski, które jednak powinny zamienić się w konkretne informacje już niedługo, bowiem planowana data rozpoczęcia zdjęć to Luty przyszłego roku.

Data premiery filmu nie została jeszcze ustalona.

źródło: Instagram / ilustracja wprowadzenia: kadr z filmu Creed: Narodziny Legendy

Redaktor prowadzący działu recenzji filmowych

Od 2015 w Movies Room, od 2018 odpowiedzialny za działalność działu recenzji filmowych. Uwielbia Wesele Smarzowskiego, animacje Pixara i Breaking Bad. A, no i zawsze kiedy warto, broni polskiego kina.

Kontakt pod [email protected]

Więcej informacji o